sluit

Marionette – Limited Release

Film

In deze verontrustende en mysterieuze film verliest een kinderpsychiater langzaam haar grip op de realiteit, wanneer ze een tienjarige jongen behandelt met mysterieuze krachten.

De Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter verhuist naar Schotland na de dood van haar man. Hier krijgt zij een nieuwe patiënt; het tienjarige jongetje Manny. Hij maakt tekeningen van traumatische gebeurtenissen en hij beweert dat hij de realiteit kan veranderen. In de eerste instantie gelooft Marianne er niks van, maar wanneer de tekeningen van Manny invloed beginnen te hebben op haar eigen leven verliest ze langzaam haar grip op de realiteit.

Regisseur Elbert van Strien won eerder de prijs voor beste film op het internationale filmfestival Fantasporto met zijn psychologische thriller Zwart water. Met Marionette begeeft hij zich opnieuw succesvol in het genre van de psychologische thriller.

 

LIMITED RELEASE
Er verschijnen regelmatig films die om wat voor reden dan ook niet dagelijks geprogrammeerd kunnen worden. Deze films zijn minstens net zo blikverruimend als de rest van onze films en zijn daarom onder de noemer ‘Limited Release’ alsnog beperkt te zien bij ons in de zaal.

 

  • Bewijst dat regisseur Van Strien groter budget verdient
    NRC
  • Een sfeervolle maar ingewikkelde thriller
    Trouw
  • Stijlvolle kronkelplotthriller
    het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden