sluit

Martin Eden

Film
Picl

Martin Eden is een Italiaanse dramafilm over liefde, ambities en passie. Over het ontstijgen van klasses. Maar kan dit wel? Deze nieuwe film van Pietro Marcello is vanaf donderdag 21 november bij ons te zien.

Martin Eden (Luca Marinelli) is een ongeschoolde zeeman die tot de arme arbeidersklasse behoort. Hij leidt een turbulent leven, totdat hij Elena (Jessica Cressy) ontmoet: een verfijnde jongedame die deel uitmaakt van de rijkere middenklasse. Martin wordt op slag verliefd en is gefascineerd door haar kennis en schoonheid. Om zich tot haar niveau te verheffen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Op deze wijze hoopt hij op een dag met Elena te kunnen trouwen. Maar Martins honger naar kennis brengt hem in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland (Californië) naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om de film volledig op 16mm te schieten. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op. De film is bekroond met de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Venetië en won de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

  • Luca Marinelli is spectaculair om naar te kijken.
    De Volkskrant
  • Haalt een slimme truc uit om het verhaal naar het nu te halen.
    NRC
  • Een schitterende film.
    De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden