sluit

Mascarade

Film

Mascarade vertelt het verhaal over Adrien wanneer er een einde aan zijn danscarrière is gekomen door een motorongeluk. Hij wordt in de Franse Rivièra onderhouden door voormalig filmster Martha.

Het leven van Adrien neemt een nieuwe wending wanneer hij Margot ontmoet, een jonge oplichtster die de Franse Rivièra afstroopt op zoek naar rijke mannen die ze kan afpersen met compromitterende foto’s. Adrien en Margot broeden samen op een plan om de rijke makelaar Simon wat geld af te troggelen.

Mascarade is een ware oplichtersfilm

Mascarade is een oplichtersfilm volgens het boekje. Regisseur Bedos kent zijn klassiekers en gebruikt elementen uit films als Charade, Dirty Rotten Scoundrels en Sunset Boulevard  en voegt daar wat zonovergoten beelden van Zuid-Frankrijk en een vleugje seks aan toe. En zoals dat hoort in dit genre, is het altijd maar de vraag wie nou eigenlijk de oplichter is, en wie het slachtoffer.

Filmkrant artikel

De Filmkrant schreef een artikel over deze nieuwste film van Nicolas Bedos. “Maar dat Mascarade als bekend terrein voelt, betekent niet dat er niets te genieten valt. Het tempo is hoog, de locaties zijn prachtig en veteranen Isabelle Adjani (Possession, 1981) en Francois Cluzet (Intouchables, 2011) spelen geweldige bijrollen als de beoogde melkkoeien van Margot en Adrien.” Benieuwd naar het volledige artikel? Lees hier meer.

  • Rijk aan decorum, maar arm aan substantie
    VPRO Cinema
  • Vlotte en hitsige misdaadkomedie
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?