sluit

Médecin de campagne

Film

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel en heeft een drukke praktijk op het Franse platteland. Hij werkt zeven dagen in de week en weet van geen ophouden.

Maar dan wordt bij Jean-Pierre kanker geconstateerd. En dat terwijl rustiger aandoen voor de workaholic geen optie is. Ondanks het feit dat François tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk: de jonge Nathalie. Ze is nog maar net begonnen als arts, ze is niet gewend aan het plattelandsleven en ze wordt door Jean-Pierre meteen flink op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en langzaam weet ze zowel de dorpsbewoners als Jean-Pierre voor zich te winnen.

Regisseur Thomas Lilti (Hippocrate) baseerde Médecin de campagne op zijn eigen ervaringen als huisarts. Het resultaat is een geweldige tragikomedie. De film werd in thuisland Frankrijk meteen een hit en een publiekslieveling. De film werd geprezen om zijn originaliteit en het acteerwerk van François Cluzet (Intouchables) en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). François Cluzet werd voor zijn acteerprestatie genomineerd voor een César.

 • Medecin de Campagne is een innemende kleine film met een hoog feelgood gehalte.
  Filmtotaal
 • ...een film waar je helemaal warm van wordt...
  Cinemagazine
 • Uitstekende vertolkingen van Cluzet (Intouchables) en Denicourt (La belle noiseuse)
  Algemeen Dagblad
 • Warm en ontroerend portret
  NRC Handelsblad
 • Warmhartig beeld
  De Telegraaf
 • Het is prettig toeven in deze liefdevol geschetste wereld
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden