sluit

Mektoub, My Love: Canto Uno

Film
Blikverruimers

Het is de zomer van 1994. De schuchtere Amin hoopt als scenarioschrijver en fotograaf een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs.

In de zomervakantie keert hij terug naar zijn geboorteplaats Sète, een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk. Daar is het weerzien met zijn ouders, die een Tunesisch restaurant runnen. Samen met zijn jeugdvrienden brengt hij zijn tijd feestend door van strand naar strand, van bar naar bar, op zoek naar vakantievierende meisjes. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt. Zijn zoektocht is echter begonnen…

Mektoub, My Love: Canto Uno is de nieuwste film van regisseur Abdellatif Kechiche, die voor zijn vorige film La vie d’Adèle de Gouden Palm won op het Cannes Filmfestival. Deze sentimentele en sensuele film wordt het eerste deel van zijn Mektoub serie, het tweede deel staat al in de planning. Het verhaal is losjes gebaseerd op een boek van schrijver, journalist en acteur François Bégaudeau. De hoofdpersoon wordt geleid door de vele vrouwelijke karakters die hem betoveren, evenals de goudgele gloed van de Mediterrane kust.

  • Regisseur Kechiche geeft zijn erotische obsessies ruim baan.
    NRC
  • Weinig filmmakers die het zo erotisch in beeld weten te brengen als Kechiche.
    De Morgen
  • Alles straalt warmte en vruchtbaarheid uit, liefde en lust.
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden