sluit

Mia and the White Lion

Film
Junior

De dertienjarige Mia moet haar leven opnieuw invullen nadat haar ouders in Zuid-Afrika een leeuwenboerderij kopen. Een verhaal over vriendschap, familie en het lieve leeuwenwelpje Charlie. Vanaf donderdag 4 juli te zien.

Het leven van Mia wordt compleet op zijn kop gezet als haar ouders hun rustige leven in Londen inruilen voor een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Als de mooie witte leeuw, Charlie, wordt geboren, slaagt ze erin een nauwe band op te bouwen met de witte welp. Dat geeft haar leven weer kleur. Na drie jaar wordt Mia’s leven weer opgeschud als ze een geheim ontdekt dat haar vader verborgen houdt. Verontrust door de gedachte dat Charlie in gevaar zou kunnen zijn, besluit Mia weg te lopen en de boerderij en haar familie achter te laten. Samen met Charlie begint ze aan een epische tocht over de wilde Afrikaanse savanne, op zoek naar een ander land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven.

Gilles de Maistre is een Franse regisseur en producent voor zowel televisie als het grote doek. Mia and the White Lion is zijn vijfde film. Eerder werkte hij aan films als Ferocé (2012) en de documentaire Le premier cri (2007). Voor deze eerdere werken mocht hij drie nominaties achter zijn naam zetten, waaronder die van Beste Documentaire tijdens de César Awards van 2008.

  • Bijzondere film omdat daadwerkelijk over drie jaar werd gefilmd
    NRC
  • Zaagt dikke planken maar ontroert toch
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden