sluit

Mijn bijzonder rare week met Tess

Film
Junior

Naar het bekroonde jeugdboek van Anna Woltz komt regisseur Steven Wouterlood met de filmadaptatie van Mijn bijzonder rare week met Tess. Vanaf woensdag 3 juli te zien.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Maar door een drastisch besluit van Sam komt hun bijzondere vriendschap op het spel te staan…

Mijn bijzonder rare week met Tess is de filmadaptatie van het gelijknamige, bekroonde jeugdboek van Anna Woltz. De film ging februari 2019 in wereldpremière tijdens het Berlin International Film Festival (Berlinale). Na verschillende korte films en tv-programma’s waagt regisseur Steven Wouterlood zich aan zijn eerste speelfilm. Maar in de kindermediawereld is hij niet onbekend, veel van zijn eerdere projecten zijn voor een jongere doelgroep, zoals de tv-serie Alleen op de wereld (2016) en de korte film Alles mag (2013).

 • Van het boek van Anna Woltz had geen mooiere film gemaakt kunnen worden
  Kidsweek
 • Net zo goed als een Scandinavische jeugdfilm
  NRC
 • De triomftocht langs prestigieuze kinderfilmfestivals is terecht
  de Volkskrant
 • Een verademing
  Algemeen Dagblad
 • Een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden