sluit

Mijn Rembrandt

Film
Picl

In haar nieuwe documentaire geeft Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) een fascinerend inzicht in wat het werk van Rembrandt zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

Mijn Rembrandt is naar Oeke Hoogendijks eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin ze een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn.

Oeke Hoogendijk debuteerde in 1998 met haar eerste filmdocumentaire Een gelukkige tijd, deze werd bekroon met de Nederlandse Academy Award ‘Het Gouden Beeld’. Mijn Rembrandt ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

 • Laat knap de beweegredenen van kunstkopers zien.
  NRC
 • Steeds is Hoogendijk er op de juiste momenten bij, met een uitstekend oog voor kwetsbare menselijke verhoudingen.
  de Volkskrant
 • Hoogendijk toont schoonheid in het onvolkomene.
  VPRO Cinema
 • Wekt het onweerstaanbare verlangen om zelf de werken te zien.
  De Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden