sluit

Mind My Mind

Film
Picl

Mind My Mind is een prachtige handgetekende animatie over hoe je kan worstelen met autisme. Regisseur Floor Adams brengt met Mind My Mind op een originele manier een inkijkje in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor Duitse gevechtsvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. De broer van Chris is eigenlijk het tegenovergestelde type en snapt weinig van wat er in het hoofd van zijn broertje omgaat. Chris wordt door zijn broer meegesleept naar een feestje. Op dit feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans…

Mind My Mind is de Nederlandse Oscar inzending voor korte animatiefilm. De film is vertoond op meerdere festivals en viel in de prijzen tijdens het Indy Shorts International Film Festival, het ANIMA Brussels Animation Film Festival, Go Short in Nijmegen en het Stuttgart Festival of Animated Film.

 • Hoopvolle film over autisme en liefde.
  NRC
 • Ontroerende animatie.
  De Volkskrant
 • Knappe, serieuze en geestige halflange animatiefilm.
  De Filmkrant
 • Mind My Mind is geen subtiele, eindeloos genuanceerde weergave van autisme. Het is een animatie die je recht in het gezicht slaat met de ontoegankelijkheid van emoties in een sociale context.
  FilmTotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden