sluit

Minding the Gap

Film
Picl

Minding the Gap is een fenomenale en hartverscheurende film over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden.

Ruim 12 jaar filmde de inmiddels afgestudeerde filmmaker Bing Liu zichzelf en zijn twee beste vrienden (Kiere Johnson en Zack Mulligan) en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit. Bing, 24 jaar oud, keert terug naar huis en kijkt samen met twee vrienden terug op hun middelbare schooltijd. Hij combineert interviews met zijn vrienden en archiefbeelden van hun jeugd; waar ze skateboardend door het leven rolden, op zoek naar afleiding van hun uitzichtloze bestaan. De film legt vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby’s en wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn.

Regisseur Bing Liu breekt zo’n beetje alle wetten van documentairefilms. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. Maar Liu komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden. Minding the Gap heeft inmiddels al talloze prijzen binnengesleept, en heeft een Oscarnominatie voor Beste Documentaire op haar naam staan.

 • Ontroerende, diepgaande film met stof tot nadenken
  NRC
 • Prachtig portret van skateboarders
  De Volkskrant
 • Aangenaam verrassend, intiem semi-egodocument
  VPRO Cinema
 • ‘Minding the Gap’ is een feelgoodfilm over skaters en geweld achter de voordeur
  Trouw
 • Skateboarden geneest hartzeer
  INDEBIOSCOOP

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?