sluit

Molly’s Game

Film

Nadat skiester Molly Bloom zich net niet weet te plaatsen voor de olympische spelen, verhuist ze naar Los Angeles en komt zo in de pokerwereld terecht.

Langzaamaan begint ze slim haar eigen pokertoernooien te organiseren. Het levert haar de bijnaam The Poker Princess op. Maar haar toernooien zijn alles behalve legaal. En wanneer een zakenman vier miljoen van zijn bedrijfsgeld verspeelt, komen Molly’s praktijken op straat te liggen. Dit met alle gevolgen van dien.

Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, The Help), schittert als Molly Bloom in het waargebeurde verhaal over de skiester die uitgroeide tot gastvrouw van beruchte pokeravonden. Wedstrijden met vast spelers zoals Leonardo Dicaprio, Ben Affleck en Tobey Maguire.

Regisseur Aaron Sorkin (A Few Good Men, Steve Jobs) wist voor Molly’s Game een ware topcast te verzamelen. Met onder andere Idris Elba (The Wire, Luther) en Kevin Costner (Dances With Wolves, The Untouchables). De film is gebaseerd op de memoires van Molly Bloom. Molly’s Game ging in première op het Toronto filmfestival 2017 en kon op positieve reacties van het publiek rekenen.

 • Een sprankelend regiedebuut met een moderne heldin
  de Volkskrant
 • Knap is dat Mollys Game boeit van begin tot eind, zelfs als poker abracadabra voor je is
  De Telegraaf
 • Mollys Game, waarmee de 56-jarige Aaron Sorkin zijn regiedebuut maakt, is een smeuige schets van de pokerwereld.
  Het Parool
 • ...een intelligent, intrigerend en ondanks de lange speelduur heel soepel verteld heldenverhaal
  VPRO Cinema
 • Bij Aaron Sorkin krijg je altijd meer dan de poster belooft
  Indebioscoop

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden