sluit
LUX Gebouw

Monos

Film

Monos is de nieuwste film van Alejandro Landes. Dit avontuurlijke verhaal speelt zich af in woeste natuur van de Colombiaanse hoogvlakte. Vanaf donderdag 5 september te zien.

Diep in de natuur van Colombia leeft een groep tienerguerrillastrijders die in het gareel gehouden worden door een fanatieke commandant. Hij beschouwt de jongeren als zijn groep soldaten en geeft hen de taak om namens De Organisatie op een krijgsgevangen Amerikaanse dokter en een koe te passen. De commandant denkt alles onder controle te hebben, maar zodra hij de hoogvlakte verlaat worden de tieners wild en opstandig. De militaire eenheid verandert langzaam in een tienerkamp waar lol op nummer één staat. Hoe leuk de groep het ook heeft, iedereen weet dat het elk moment afgelopen kan zijn. De groep leeft in een strijd tussen het vrije leven en de drang om te overleven.

Alejandro Landes creëert met zijn nieuwste werk Monos een fascinerende junglethriller over rauwe emoties, overlevingsdrang en de consequenties van afbrokkelende controle. Het aangrijpende verhaal sleept het publiek mee in de ruige wereld van de groep jongeren. Landes houdt de focus van het verhaal weg bij de politieke kwestie rondom kindsoldaten. Hij focust zijn blik op de ambigue banden binnen de groep en ondersteund dit met adembenemende cinematografie van Jasper Wolf.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden