sluit

Mr Bachmann and his Class

Film
LUX bij je thuis
LUXdocs
Picl

Om Mr Bachmann and his Class te creëren zat de kleine crew van Maria Speth maandenlang als een vlieg op de muur in klas 6B, de klas van de top leraar Dieter Bachmann.

Met eindeloos veel geduld en humor leert Herr Bachmann zijn 12- tot 14-jarige leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. En daar hoort muziek bij, veel muziek, en af en toe een beetje jongleren. En als je moe bent, ga dan maar even op de bank liggen.

Herr Bachmann vraagt zichzelf ook weleens af of hij niet net wat meer aandacht aan Duits en wiskunde moet besteden. De kijker, totaal ondergedompeld in de fascinerende microkosmos van 6B, heeft dan allang gezien dat wat hij leerlingen biedt veel belangrijker is. Hij zet aan tot zelfreflectie, leert hun conflicten uit te praten en brengt bij dat er regels zijn waar je je echt aan moet houden.

  • Een monumentaal, drieënhalf uur durend portret van een inspirerende onderwijzer en zijn veelkleurige klas.
    Trouw
  • Met geduldige opnamen op lesbankhoogte – de film gedraagt zich als een geconcentreerde scholier – toont Speth de talrijke interacties tussen Bachmann en zijn leerlingen. Zo brengt ze de ontspannen maar hechte sfeer in de klas voortreffelijk over.
    Volkskrant
  • Met drieënhalf uur is de film een hele zit, maar dat heeft wel effect: dankzij het geduldige tempo sluit je de kinderen gegarandeerd in het hart.
    VPRO Gids

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?