sluit

My Cousin Rachel

Film

De ouderloze Philip is opgevoed door zijn neef Ambrose. Hij hield van hem als een vader. Als Ambrose overlijdt bestempelt een dokter zijn dood als het gevolg van een hersentumor. Philip gelooft hier niets van.  

Philip is ervan overtuigd dat de mysterieuze en bloedmooie vrouw van Ambrose, Rachel, iets met de dood van haar echtgenoot te maken heeft. Philip wil Rachel confronteren en besluit wraak op haar te nemen. Maar is Rachel wel echt schuldig? Naarmate Philip meer tijd met haar doorbrengt begint hij steeds meer aan zijn aannames te twijfelen. Langzaam maar zeker begint Philip te bezwijken voor Rachels verleidelijke charmes, totdat hij uiteindelijk tot over zijn oren verliefd is op haar – op de vrouw die mogelijk zijn enige vaderfiguur vermoord heeft.

Regisseur Roger Michell (Nothing Hill, Hyde Park on Hudson, A Weekend in Paris) verfilmt met zijn thriller My Cousin Rachel het gelijknamige boek uit 1951 van Daphne Du Maurier. Hij heeft steracteurs Sam Clafin (The Riot Club, Their Finest) gestrikt voor de rol van Philip en Rachel Weisz voor de rol van Rachel. Weisz won een Oscar voor haar prestatie in The Constant Gardener (2005), en was verder onder andere te zien in de voor een Oscar genomineerde film The Lobster (2015).

  • Een pakkend en verrassend mysterie.
    filmtotaal
  • My Cousin Rachel speelt een prachtig spel met de ingebakken oordelen en angst voor sterke vrouwen die geen man nodig lijken te hebben.
    de volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden