sluit

My Generation

Film

Londen veranderde in de jaren 60 van een grijze klassenmaatschappij naar meer kleurrijke en turbulente tijden.

In de documentaire My Generation is Brits filmicoon Michael Caine hoofdpersoon én verteller. Op een inspirerende wijze vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren 60. Ondanks dat zijn achtergrond hem niet meezat, wilde hij hoe dan ook een acteur met een typisch cockney-accent op het grote scherm krijgen. En dat lukte. Daarmee werd hij een icoon voor een nieuwe generatie, die stond voor tolerantie en vrijheid. Iconen zoals ex-Beatle Paul McCartney, model Twiggy, fotograaf David Bailey en kunstenaar David Hockney komen voorbij, die een levendig portret schetsen van die tijd. Ondersteund door prachtige archiefbeelden en invloedrijke liedjes krijgen we een beeld van de culturele revolutie en de pop culture van het Londen in de Swinging Sixties.

Regisseur David Batty (The Gospel of John, The Cult of The Suicide Bombers) heeft de film verdeeld in drie delen: de opkomst, de glorie dagen en de val van de popcultuur van de jaren 60. Daarmee wordt een overzichtelijk geheel geschetst van die tijd. Met My Generation wil David Batty laten zien hoe een nieuwe generatie de problemen van de vorige generatie kan oplossen, iets wat de huidige wereld volgens hem ook nodig heeft. De toevoeging van Sir Michael Cane als verteller geeft de film een persoonlijke tintje.

Hier vindt je een interview met Sir Michael Caine op het BFI London Film Festival 2017 samen met regisseur David Batty

VADERDAGFILMONTBIJT
Zondag 17 juni is het Vaderdag. Dé dag van het jaar om vaders in het zonnetje te zetten. Meer doen dan alleen ontbijt op bed? Wij bieden een Vaderdag-arrangement. Geniet samen van een heerlijk en gevarieerd ontbijt en bekijk aansluitend 2001: A Space Odyssey of My Generation. Reserveren voor het VaderdagFilmOntbijt in combinatie met My Generation kan met de ticketbutton rechtsboven door de datum zondag 17 juni te selecteren.

  • Prachtig archiefmateriaal
    NRC
  • Kleurrijk portret van onconventionele geesten
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden