sluit

My Name is Nobody

Film
Picl

In 1937 werd er in de Romeinse wijk Trastevere een klassenfoto gemaakt. Niet zomaar een klassenfoto maar eentje met daarop regisseur Sergio Leone en filmcomponist Ennio Morricone.

Tussen het uitzonderlijke duo zit een derde kind. Een jongen waarvan niemand weet wie het is. Wat zou er van hém geworden zijn? In My Name is Nobody staat deze onbekende in de schijnwerpers.

Denise Janzee (Kampioenen van Amsterdam) reisde voor deze film af naar Trastevere om te onderzoeken wie dat onbekende gezicht op die antieke foto kan zijn. Een taxichauffeur, een oude kapper, een gepensioneerde advocaat, de lokale huisarts, een priester, een andere filmmaker – het zijn slechts enkele bewoners die zich over de foto en Janzee’s vragen buigen.

Terwijl langzaam een beeld ontstaat van de onbekende man, portretteert de film ook de ondervraagden, de wijk en een maatschappij. De film werd tijdens IDFA genomineerd voor beste Nederlandse documentaire van 2017.

  • De dorpse sfeer in de wijk, de amicaliteit van iedere voorbijganger, de mooie muziek op de achtergrond en de sfeervolle beelden van de Italiaanse straatjes zorgen voor een aangename kijkervaring
    Filmvandaag
  • Zo leert My Name is Nobody ons niet alleen over de aantrekkingskracht van roem, maar ook over de schaduwzijden en vergankelijkheid ervan.
    Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden