sluit

LUXdocs – Mystify: Michael Hutchence

Film
Filmspecials
LUXdocs

Met zijn nieuwste documentaire Mystify: Michael Hutchence schetst regisseur Richard Lowenstein schetst een intiem portret over de charismatische zanger.

Michael Hutchene was de leadzanger van de Australische succesband INXS. Hij verzorgde ook de teksten voor hun hits. Samen met zijn vijf andere bandleden beleefde de groep hun doorbraak in de jaren ’80 en scoorde ze hits met onder andere titels als ‘Never Tear Us Apart’ en ‘Suicide Blond’. INXS was niet alleen in Australië erg geliefd, maar kende op hun hoogtepunt wereldwijd succes. De groep was niet meer uit het collectief geheugen weg te denken en verschenen op alle mogelijke manieren in de media. Niks dan lof voor de Australische Rockband. Dat veranderde nadat bekend werd dat de charismatische frontman Hutchence zich van zijn leven beroofd had. De toon in de media veranderde en de roddelbladen gingen flink met het verhaal aan de haal. Maar wat gebeurde er nou echt in het hoofd van deze grootse man.

Met Mystify: Michael Hutchence probeert de Australische regisseur en scenarioschrijver Richard Lowenstein de eer van Michael te herstellen en zijn naam te zuiveren van alle roddelverhalen. Lowenstein werkte mee aan verschillende videoclips van INXS en was dus een bekende voor de band. Voor zijn nieuwste documentaire kon hij dan ook putten uit een groot en uniek archief aan privébeelden van Michael en zijn vrienden en familie. Ook INXS bandleden delen voor het eerste herinneringen en foto’s.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?