sluit

Narcosis + Q&A

Film
Filmspecials

Dramafilm Narcosis is de Nederlandse Oscarinzending in de categorie Best International Feature. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten won tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor de rol! Donderdag 20 oktober gaat Narcosis in première. Op zaterdag 22 oktober is er een live Q&A in onze zaal met regisseur Martijn de Jong, scenarioschrijfster Laura van Dijk en producent Trent

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Q&A met regisseur Martijn de Jong, scenarioschrijfster Laura van Dijk en producent Trent.

Narcosis is de eerste speelfilm van regisseur Martijn de Jong en wist met zijn film de Nederlandse Oscar inzending voor 2023 te worden. Het scenario heeft hij samen geschreven met Laura van Dijk, die naast haar eerdere samenwerking met Martijn de Jong bekend is van Mijn bijzonder rare week met Tess. Trent, de Producent van Narcosis, was eerder co-producent van de Deens Nederlandse film Speak no Evil. De Gespreksleider voor de Q&A is dichter, muzikant en theatermaker Teun van Laake.

Vanaf donderdag 20 oktober regulier te zien

Vanaf donderdag 20 oktober is Narcosis regulier te zien in onze filmzalen. Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?