sluit

Nederlands Film Festival – I.M. + inleiding

Film
Nederlands Film Festival (NFF) in Nijmegen

In de vierdelige dramaserie I.M. wordt de wijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd.

Ze valt voor de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995 en is gebaseerd op de beroemde en geliefde gelijknamige roman van Connie Palmen.

Na de eerdere succesvolle AVROTROS dramaserie Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke personen. De serie gaat over identiteit en hoe mensen gevormd worden tot wie ze zijn. En hoe je wordt wie je wilt zijn.

LAUDATIO DE NIEUWE OOST/WINTERTUIN
Deze film wordt kort ingeleid door schrijfster Marjolein Visser van De Nieuwe Oost/Wintertuin. Ze won verschillende schrijfwedstrijden, waaronder Writing for Succes, Write Now en de VPRO Bagagedrager. Haar tragikomische debuutroman Restmens, over leven zonder volgers, verscheen in maart 2020 en werd lovend ontvangen en door Psychologie Magazine benoemd tot één van de vijf beste boeken van afgelopen jaar.

NFF FESTIVAL PREMIÈRES
Deze film is onderdeel van het Nederlands Film Festival (NFF). Ter ere van het 40-jarige jubileum van het NFF kijk je namelijk acht unieke festivalpremières door het hele land, ook bij LUX.

VR 25 SEP – Buladó
ZA 26 SEP – Kom hier dat ik u kus
ZO 27 SEP – I.M.
ZO 27 SEP – De Dick Maas Methode
MA 28 SEP – Buiten is het feest
DI 29 SEP – Marionette
WO 30 SEP – De Vogelwachter
DO 1 OKT – La última primavera

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden