sluit

De Nederlandse Filmnacht 2018

Film

Op vrijdagavond 28 september 2018 is het tijd voor de 3e editie van het landelijke evenement ‘De Nederlandse filmnacht’, waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd door en voor jongeren.

Tijdens deze avond staat het speelfilmdebuut van Michiel van Erp Niemand in de stad centraal, met een avondvullend programma waarin de Nederlandse film vol in de spotlight gaat staan.

NIEMAND IN DE STAD
Niemand in de stad gaat over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze welke betekenis ze geven aan vriendschap en liefde, en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Niemand in de stad is een coming-of-age verhaal waarin het proces van volwassen worden centraal staat, met verschillende ideeën over thema’s als vriendschap, loyaliteit en liefde. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid heb je de ruimte om jezelf te heruitvinden, maar juist in die overvloed aan mogelijke identiteiten is het lastig zoeken naar wie je wilt zijn. Regisseur Michiel van Erp hoopt ook met dit filmdebuut deze groep jongeren hier meer bewust van te maken: “Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”

PROGRAMMA
Om 21.00 uur trappen we af met een leuke quiz over de Nederlandse Film. Wie bezit over de meeste kennis en gaat er vandoor met het verfilmde boek Niemand In De Stad, geschreven door Philip Huff?

Vervolgens kun je genieten van de korte film: Ballen. Deze film laat aspecten zien van de realiteit waar studenten/jongeren mee te maken hebben en behandelen thema’s die terugkomen in de hoofdfilm van de avond.

Aansluitend daarop is een Q&A met een van de hoofdrolspelers van de film: Chris Peters. Met hem gaan we dieper in op die thema’s als liefde, relatie met ouders, vriendschap. En natuurlijk bieden we jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Aansluitend gaan we kijken naar Niemand in de Stad.

Na afloop is er een borrel in het café van LUX, aangekleed met elementen uit de film. Onder het genot van een hapje en drankje kan je napraten over de film, genieten van de singer-songwriter Paul Eppink en sluiten we de avond gezamenlijk af.

De entree is slechts 9,50 euro voor het gehele programma. Bij vertoning van CJP of studentenpas is de entree 6,50 euro. Voor Cineville pashouders is het gratis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden