sluit

De Nederlandse Filmnacht – Broers

Film

Het is weer zo ver! Op 26 mei vieren we alweer de tweede Nederlandse Filmnacht – een avond met diepgaande gesprekken, een Q&A met filmhunk Niels Gomperts, bier en bitterballen. Dit jaar vertonen we een exclusieve voorpremière van het visuele spektakel Broers van regisseur Bram Schouw.

De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat  verlegen  Lukas  kijkt  op  tegen  zijn  oudere,  levenslustige  broer  en  volgt  hem  overal.  Ook  als Alexander  plotseling  naar  Frankrijk  vertrekt,  besluit  Lukas  met  hem  mee  te  gaan.  Op  hun  roadtrip richting het zuiden groeien  ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd, en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Met je kaartje voor de film krijg je op deze avond gratis toegang tot een super tof randprogramma:

20.00 – 20.30 uur:    Inloop – je kunt vast genieten van een aantal korte Nederlandse films
20.30 – 20.35 uur:    Welkomstwoordje
20.35 – 21.15 uur:    Nederlandse Arthouse voor Dummies door filmwetenschapper Peter Verstraten
21.15 – 21.35 uur:    Q&A met hoofdrolspeler Niels Gomperts (bekend van hitserie Penoza)
21.35 – 22.00 uur:    Pauze
22.00 – 23.45 uur:    Vertoning Broers
23.50 – 00.15 uur:    Bingo – we verloten een aantal prrrachtige prijzen
00.15 – 02.00 uur:    Feest in het café

Een kaartje voor de Filmnacht is slechts €7,50! Met een CJP-pas krijg je €2,50 korting en een kaartje voor Cineville-pashouders is gratis. Voor broers en zussen die samen komen geldt de actie 1+1 gratis (deze actie geldt alleen aan de kassa en op vertoon van een ID-kaart). Je krijgt een bandje waarmee je de hele avond bier/fris voor €2,00 en wijn voor €2,50 kunt halen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden