sluit

Newbees – Shabu

Film
Filmspecials
Language No Problem

Shabu is een aanstekelijke coming-of-age-documentaire over een puber uit Rotterdam-Zuid die de auto van zijn oma total loss heeft gereden en één zomer de tijd heeft om het goed te maken.

Shabu’s moeder stelt voor dat hij ijslolly’s gaat verkopen om met de opbrengsten de schade te betalen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Hij bedenkt een andere oplossing waarbij hij de aantrekkelijke zaken van de zwoele zomer, zijn muzikale talent én geld verdienen kan combineren. Zou het lukken om zijn familie, maar vooral zijn oma, weer trots te maken? “Ik ben een kleine jongen uit Peperklip”, omschrijft Shabu zichzelf, waarbij hij verwijst naar het beroemde (en beruchte) gebouw in Rotterdam-Zuid waarin hij opgroeit. Het levendige verhaal en de speelse montage van de film zetten de tegenstellingen van het puberleven extra aan: ongepolijst als het leven rauw is, en een beetje opgepoetst wanneer het moet blinken. Een grappige en ontroerende film over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.

Newbees

Deze vertoning is georganiseerd in samenwerking met Newbees met als doel nieuwe Nijmegenaren middels film kennis te laten maken met de Nederlandse taal en cultuur. De film is Nederlands gesproken en Engels ondertiteld. Na afloop van de film wordt er nagepraat in de studio. Iedereen is van harte welkom bij zowel de filmvertoning als het nagesprek. Toegang is gratis, maar reserveer wel je ticket op de website!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?