sluit

NFF Festivalpremières – Zee van Tijd

Film
Filmspecials

Wanneer de ergste nachtmerrie van het jonge koppel Lucas en Johanna werkelijkheid wordt, start hun wanhopige poging om overeind te blijven. Zee van Tijd van regisseur Theu Boermans is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival op 21 september 2022.

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Trek tijdens de openingsfilm je mooiste outfit uit de kast! We maken er namelijk een speciale première van met rode loper en een drankje bij binnenkomst, een échte première-ervaring.

NFF Premières

In navolging van 2020 en 2021 presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) ook dit jaar twee grote Nederlandse premières in bioscopen en filmtheaters door het hele land; Zee van Tijd (op woensdag 21 september) en Bo (dinsdag 27 september).

Zo kan iedereen in Nederland meegenieten van zowel de openingsfilm als de slotfilm van het NFF, in het comfort van de vertrouwde filmzaal in Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?