sluit

NFF – Nr. 10

Film
Filmspecials
Nederlands Film Festival (NFF) in Nijmegen

Van vrijdag 24 t/m donderdag 30 september komt het Nederlands Film Festival bij ons langs! Bekijk de nieuwste en beste documentaires, korte films, speelfilms en animatie. Ontdek bekende en aanstormend nieuwe talenten in onze filmwereld, kortom geniet een hele week lang van geweldige premières. Nr. 10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen in Nr. 10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Programma NFF Filmpremières

– VR 24 SEP 19.30 uur: MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG
– ZA 25 SEP 14.00 uur: THE PHOTOGRAPH
– ZA 25 SEP 21.30 uur: DO NOT HESITATE
ZO 26 SEP 11.00 uur: THE SPECTACULAR
– MA 27 SEP 19.30 uur: (R)EVULOTIE
– WO 29 SEP 19.30 uur: DRIJFZAND
– DO 30 SEP 19.30 uur: NR. 10

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?