sluit

Nina Wu

Film

Nina Wu is een portret van een worstelende actrice in Taipei, China. Deze spannende dramafilm van Midi Z is te zien vanaf donderdag 10 oktober.

​Sinds Nina Wu acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is ze alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen. De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, ontstaan er scheurtjes in haar mentale gezondheid.

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #MeToo-drama met surrealistische elementen, naar een script van en met een hoofdrol voor de formidabele Wu Ke-Xi. Het is een persoonlijk werk; ze maakte gebruik van haar eigen ervaringen als jonge en kwetsbare actrice in de film- en televisie-industrie.

 

  • Een aantrekkelijke mix van genres.
    De Volkskrant
  • Spanning tussen maakproces en privéleven is interessant.
    VPRO Cinema
  • Nina Wu wordt de ‘godmother’ van een nieuw genre.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden