sluit

No Hay Camino

Film
Picl

Een hartverwarmende roadmovie over Heddy Honigmann, een van de grootste filmmakers die Nederland kent.

Als regisseur Heddy Honigmann van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken. Ze gaat langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben.

Zo keert ze terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires. Dan bezoekt ze de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis.

Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege blikt ze terug op haar familiegeschiedenis. De moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon. En ze blikt terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende bijzondere films als Hersenschimmen, Het ondergrondse orkest en O Amor Natural.

  • Uit No hay camino rijst een beeld op van een warme vrouw die meer in mensen geïnteresseerd is dan in politieke systemen.
    NRC
  • Gaandeweg ontvouwt de film zich als licht weemoedige memoires én als vloeiende terugblik op Honigmanns ontzagwekkende oeuvre, en dat alles dankzij haar nog altijd springlevende intuïtie en aandacht.
    De Volkskrant
  • Prachtig is hoe de trefzekere Honigmann-touch onvermijdelijk in iedere scène aanwezig is.
    De Groente Amsterdammer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?