sluit

Nope

Film

Nope is de bloedstollend spannende thriller van Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out) over de inwoners van een klein gehucht in Californië die een angstaanjagende ontdekking doen.

Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope.

In Nope werkt Peele opnieuw samen met de ster uit zijn debuutfilm: Daniel Kaluuya. De film vertelt het verhaal van een broer en zus die op hun ranch paarden trainen voor grote Hollywoodfilmproducties. Maar dan beginnen er plots willekeurige objecten uit de lucht te vallen, stijgen de paarden spontaan op en verschijnt er een mysterieus object aan de hemel. Met Nope wilde Peele filmliefhebbers eindelijk weer eens trakteren op een meeslepend filmspektakel.

In de film werkt Peele weer samen met Oscar-winnaar Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers) en de voor een Oscar genomineerde Steven Yeun (Minari). Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen.

  • Een vakkundig gemaakte onconventionele mix van genres die heerlijk buiten de lijntjes kleurt
    Filmtotaal
  • Even zinderend als raadselachtig
    Algemeen Dagblad
  • Werkt naar een opwindende Spielbergiaanse climax toe
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?