sluit

Notti magiche

Film

De Italiaanse magische komedie Notti Magiche speelt zich af in het Rome van 1990. Wanneer op een avond het lichaam van een bekende filmproducent in de Tiber gevonden wordt, begint er een zoektocht naar de daders. Paolo Virzì’s nieuwste werk is vanaf donderdag 30 mei te zien.

Op een mooie avond in de zomer van 1990 wordt Italië door thuisland Argentinië uitgeschakeld in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal. Op dezelfde avond wordt in Rome het lichaam van de bekende lokale filmproducent Leandro Saponaro uit de rivier de Tiber gevist. Uit het onderzoek komen drie hoofdverdachten: Antonino, Luciano en Eugenia. De drie zijn jonge filmmakers en scenaristen die in Rome zijn om een prestigieuze prijsuitreiking bij te wonen. De nacht bleek voor alle drie een uit de hand gelopen avontuur, vol drank, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.

Paolo Virzì laat met Notti Magiche komedie en mysterie op een slimme manier samensmelten. Notti Magiche toont het Italië tijdens de nadagen van de glorietijd van de Italiaanse film. De film is een viering van de Italiaanse film, maar toont ook hoe moeilijk het is voor jonge filmmakers om los te breken van de traditie en macht van de oudere generatie. Virzì levert met scherpe satirische opmerkingen commentaar op de corruptie en het verzet achter de schermen. Paolo Virzì werd met Notti Magiche op zowel het Miami Film Festival als het Valladolid International Film Festival genomineerd voor Best Film.

  • Je hebt bijna het gevoel naar een ouderwetse film te kijken
    NRC
  • Lekker vet aangezette parodie op de Italiaanse filmwereld
    de Volkskrant
  • Aaneenschakeling van aanstellerige scènes
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden