sluit

Nous finirons ensemble

Film

Na het succes van de filmhit Les petit mouchoirs (2010) keert Guillaume Canet terug met de sterrencast van toen, met o.a. Marion Cotillard en François Cluzet. De komische dramafilm Nous finirons ensemble is vanaf donderdag 6 juni te zien.

Na hun vakantie drie jaar geleden, besluiten Max (François Cluzet), Marie (Marion Cotillard), Eric (Gilles Lellouche), Antoine (Laurent Lafitte) en de rest van de groep opnieuw samen te komen. De vriendengroep, inmiddels de veertig gepasseerd, wil Max verrassen voor zijn verjaardag en trekt opnieuw naar het prachtige Zuid-Frankrijk. De verrassing is compleet, maar het onthaal wat minder… Door een ruzie tussen Max en Eric hebben ze elkaar al jaren niet gezien en is niemand zich bewust van de benarde situatie waarin Max zich bevindt. In een poging tot verzoening weet Eric de reünie te redden. Toch komen er ook deze vakantie geheimen aan het licht en worden de vriendschappen op de proef gesteld.

Acteur en regisseur Guillaume Canet laat met Nous finirons ensemble de vriendengroep van zijn eerdere film Les petit mouchoirs nog één keer bij elkaar komen. De film geeft een beeld van hoe een hechte vriendschap over tijd kan veranderen, maar dat dat niet per se negatief hoeft te zijn. Guillaume Canet is niet alleen bekend als regisseur, maar heeft ook een succesvolle carrière als acteur. Hij verscheen onder meer in Le grand bain en Doubles vies. Voor zijn nieuwste film bracht Canet de oude sterrencast, onder wie Oscarwinnares Marion Cotillard (La Vie en Rose, Inception) en François Cluzet (Intouchables), weer bij elkaar.

 • Film over ouderschap, liefde, schaamte en vriendschap
  NRC
 • Degelijke en sympathieke cast
  Trouw
 • De personages zijn voldoende kleurrijk om weer te boeien
  Algemeen Dagblad
 • Continu een warme onderstroom voelbaar
  De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden