sluit

‘Nu verandert er langzaam iets’

Film
Picl

‘Nu verandert er langzaam iets’ is een uitgesproken documentaire die een portret vormt van de hedendaagse coaching- en trainingscultuur.

Zonder hoofdpersonen of voice-overs observeert de film verschillende vormen van training en therapie. Via diverse camerastandpunten wordt onderzocht hoe onder andere cursussen voor prestatieverbetering en therapie met dieren verlopen en wat de reactie van de cliënten is. Ondanks de concrete vormen van therapie laat de documentaire ruimte voor de vragen of deze trainingen en programma’s symbool staan voor iets groters en waar deze drang voor zelfverbetering vandaan komt.

‘Nu verandert er langzaam iets’ ging in première op IDFA 2018. De film was genomineerd voor Best Feature-Length Documentary op IDFA, en won de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary.  Oprichter van Mint Film Office en regisseur Menna Laura Meijer (Kyteman – Now What?, 69: Love Sex Senior) is al eerder in de prijzen gevallen met haar documentaire 69: Love Sex Senior, hiermee won ze de prijs voor Best Documentary op het Peace & Love Film Festival in Zweden.

 • Subliem tijdsdocument van Nederland
  de Volkskrant
 • Stemt beslist tot nadenken
  NRC
 • Zeker mensen met een uitgesproken mening over de werking van therapie, of mensen die behoefte eraan hebben maar eerst meer willen weten, zouden deze documentaire moeten kijken.
  Cinemagazine
 • Een film om rustig van te worden
  Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden