sluit

Official Secrets

Film

Deze aangrijpende drama thriller is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Katherine Gun, een klokkenluider van de Britse geheime dienst. De nieuwste film van regisseur Gavin Hood, met hoofdrollen voor o.a. Keira Knightley en Ralph Fiennes. Te zien vanaf donderdag 24 oktober.

Official Secrets vertelt het verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley), een klokkenluider van de Britse geheime dienst. Tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, lekte zij vertrouwelijke NSA-documenten waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met groot risico voor zichzelf publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

De film is geregisseerd door Oscar winnende regisseur Gavin Hood (Eye in the Sky, 2015) en bestaat uit een sterrencast met onder anderen Keira Knightley (The Imitation Game, 2014), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel, 2014), Matt Smith (The Crown, 2016) en Rhys Ifans (Notting Hill, 1999). Official Secrets heeft de prijs Best Narrative Feature op het Provincetown International Film Festival gewonnen, alsmede de prijs Best Foreign Fiction op het Traverse City Film Festival.

 • Secure reconstructie van de feiten
  NRC
 • Keira Knightley maakt er een gelaagde vertolking van.
  AD
 • Belangwekkend én spannend verhaal
  Trouw
 • beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden