sluit

On the Basis of Sex

Film

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

Juriste Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) staat in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt met discriminatie op basis van haar geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière en het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. On the Basis of Sex vertelt een historisch verhaal wat anno 2019 relevanter is dan ooit.

Meermalig Prime Time Award-winnares en regisseur Mimi Leder is erin geslaagd om dit verhaal op een tijdloze manier vorm te geven. Leder heeft voor haar werk aan haar nieuwste film verschillende nominatie op haar naam kunnen schrijven, waaronder die voor Woman of the year (Best Film).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden