sluit

Once the Dust Settles

Film
Picl

Once the Dust Settles is de nieuwe documentaire van de Nederlandse regisseur John Appel. Hij neemt ons mee naar drie steden: Amatrice, Tsjernobyl en Aleppo. Hoe gaan de bewoners om met het rampzalige verleden van hun stad en hoe herpakken ze hun leven?

John Appel zet in zijn film drie plaatsen centraal: Amatrice (Midden-Italië), Tsjernobyl en Aleppo. Het Italiaans stadje dat is getroffen door een aardbeving, de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl en het door een burgeroorlog verwoeste hart van Aleppo in Syrië. Ooit voelden de inwoners zich hier veilig, totdat een ramp of oorlog hun woonplaats veranderde in een plek van dood en verwoesting. Indringende verhalen van mensen die de ramp of oorlog overleefden komen aan bod. Hoe hebben zijn hun leven weer proberen op te pakken?

In zijn documentaires behandelt John Appel thema’s als melancholie, herinneringen en de dood. Zijn doorbraak kwam met André Hazes, zij gelooft in mij dat tijdens IDFA 1999 de Joris Ivens Award won en een grote bioscoophit werd in Nederland.

  • Drieluik over leven tussen puinhopen.
    De Volkskrant
  • Ingetogen en respectvolle docu.
    Het Parool
  • Soms hartverscheurend en hengelt nooit naar ontroering.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden