sluit

Once Upon a Time… in Hollywood

Film

Once Upon a Time… in Hollywood is de negende speelfilm van succesvol regisseur en scenarioschrijver Quentin Tarantino. De cast van deze ode aan Hollywood bestaat uit sterren als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) is een van de bekendste televisiesterren in het Los Angeles van 1969. Samen met zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) beleeft hij een enorm succesvolle carrière voor de camera. Na het einde van ‘Bounty Law’, de vaste serie waar het duo hun succes aan te danken heeft, proberen Rick en Cliff hun carrière op het witte doek een nieuwe draai te geven. De entertainmentwereld is echter aan het veranderen en dat merken ook Rick en Cliff. Ze komen moeilijk aan de bak en herkennen de voor hun zo bekende filmindustrie niet meer terug. Rick en Cliff verliezen elkaar langzaam in het verwerken van het naderende einde van hun carrière. En dan is er nog Ricks buurman, de succesvolle regisseur Roman Polański en zijn vrouw Sharon Tate (Margot Robbie). De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Once Upon a Time… in Hollywood beleefde haar première op het Cannes Film Festival werd daar genomineerd voor een Gouden Palm. Quentin Tarantino creëert met zijn negende film een eerbetoon aan het Gouden Tijdperk van Hollywood. Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen, die allemaal tot leven gebracht worden door een imposante sterrencast. Margot Robbie, Leonardo DiCaprio en Brad Pitt houden de verschillende verhaallijnen bijeen.

 • Uitbundige, caleidoscopische en heerlijke vertelling
  VPRO Cinema
 • De liefdevolle aandacht voor details is innemend
  NRC
 • Een mozaïek over een fascinerende periode in de Amerikaanse popcultuur
  Empire Magazine
 • In zijn nadagen als regisseur levert slaagt Quentin Tarantino een van zijn beste films sinds jaren af.
  AD

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden