sluit

Once Were Brothers

Film
Muziekfilms
Picl

Once Were Brothers is een documentaire over de legendarische ‘60’s muziekgroep ‘The Band’. De film gaat over de levens en de carrières van de mannen als band en als individuen.

Na 17 jaar besluit de legendarische Canadees-Amerikaanse rockgroep ‘The Band’ te stoppen als band. Dit sluiten ze af met een episch afscheidsconcert in San Francisco. Samen met de inmiddels 76-jarige Robbie Robertson kijken we terug op zijn leven en dat van ‘The Band’. Robertson was jarenlang gitarist en songwriter voor de rockgroep. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij met zijn moeder en vader naar de Mississippi Delta. Deze keuze bleek het begin van een nieuw leven. Hier leerde hij de overige bandleden kennen en voor ze het wisten maakten ze deel uit van een tournee met Bob Dylan en speelden ze samen met Ronnie Hawkins. ‘The Band’ ontwikkelde met hun muziek een eigen sound binnen het rockgenre, namelijk Americana.

Daniel Roher maakt voor zijn nieuwe film gebruik van een dynamische combinatie van archiefbeelden, interviews met de grootsten in de muziekwereld, en natuurlijk de muziek. Met dit verhaal brengt Roher op een nieuwe manier de band naar de vele fans.

  • Voorbeeldige rockumentary vol prachtig archiefmateriaal
    VPRO Cinema
  • Robertson is een eloquent verteller
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden