sluit

Online Filmcollege: Seriemoordenaars

Film
Cursus
livestream
LUX bij je thuis
Specials

In dit Online Filmcollege van filmdocent Constant Hoogenbosch kom je alles te weten over seriemoordenaars in film. Al sinds de begindagen in film te zien. Hoe worden zij gepresenteerd en wat fascineert ons zo aan deze doorgaans niet al te frisse lieden?

Constant Hoogenbosch kijkt naar feit en fictie, maakt een onderscheid tussen diverse verschijningsvormen van de seriemoordenaar en bespreekt de meest beruchte gevallen en hun relatie tot film. Zo bepreekt hij The Lodger van Hitchcock met een knipoog naar Jack The Ripper, maar ook de talloze films die geïnspireerd zijn door real life killer Ed Gein (o.a. Psycho, Deranged, The Texas Chainsaw Massacre, Silence of the Lambs) en de meer paranormale jongens als Michael Myers uit Halloween, Freddie Krueger uit The Nightmare on Elmstreet reeks en Jason Voorhees uit de Friday the 13th franchise. En natuurlijk is er het genre van de slasher dat valt, staat en schreeuwt met de seriemoordenaar.

De lezing vindt plaats via Skype/Microsoft Teams en is interactief. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Kaartverkoop is mogelijk tot 15 minuten voor aanvang.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?