sluit

Online Filmcursus #1 – Eet smakelijk

Film
Cursus
LUX bij je thuis

Dinsdag 19 mei start een vierdelige online filmcursus met onze filmdocent Constant Hoogenbosch. Iedere week staat een ander thema centraal. Het thema van de eerste filmcursus luidt ‘Eet smakelijk – de rol van eten en drinken in de wereld van film’.

We doen het iedere dag en geen mens kan er omheen: eten en drinken. Ook in de wereld van film spelen eten drinken een rol van betekenis. Zo is het eten van een schoen in Gold Rush van Chaplin een teken van armoede en is de overvloedig aanwezige chocolade in Willy Wonka and the Chocolate Factory een sneer naar overmatige consumptie. Of een vader die probeert met heerlijke gerechten zijn gezin bij elkaar te houden in Eat, Drink, Man, Woman, voor Bud Spencer en Terence Hill is iedere maaltijd een onvergetelijke ritueel, maar ook een strijd om te overleven en heeft David Lynch wel erg veel aandacht voor koffie en kersentaart in Twin Peaks en Blue Velvet. Uiteraard komt er nog veel meer lekkers voorbij.

Eten en drinken kunnen de inzet zijn van een verhaal, maar een filmmaker kan eten en drinken ook inzetten om iets te communiceren of iets duidelijk te maken. Filmdocent Constant Hoogenbosch vraagt u aan te schuiven bij de lekkerste filmlezing van het jaar.

ONLINE FILMCURSUS OVERZICHT
Dinsdag 19 mei – Online Filmcursus #1 – Eet smakelijk – de rol van eten en drinken in de wereld van film
Dinsdag 26 mei – Online Filmcursus #2 – Film en natuur
Dinsdag 2 juni   – Online Filmcursus #3 – Roadmovies en de auto in de film
Dinsdag 9 juni   – Online Filmcursus #4 – Film en de kunst van grimeren, maskers en make-up

ONLINE FILMCURSUS-REEKS
Een halfuur voordat de les begint, zul je een Skype-link in je mailbox ontvangen. Via deze link zul je in een chat komen met Constant en kan de cursus beginnen! Kaarten per cursusles kosten € 8,50. Als LUX Vriend betaal je € 6,50.

LUX BIJ JE THUIS
Dit programma is onderdeel van de online reeks ‘LUX bij je thuis’. We trakteren je komende tijd via onze online kanalen op diverse programma’s, zoals een verdiepend gesprek voor of na een (Picl-)film en een live filmquiz. Houd deze pagina, onze nieuwsbrief en social media-kanalen FacebookInstagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden