sluit

Online Filmcursus #2 – Film en natuur

Film
Cursus
LUX bij je thuis

Iedere week staat een ander thema centraal in onze vierdelige online filmcursus met onze filmdocent Constant Hoogenbosch. Het thema van de tweede filmcursus uit de reeks is ‘Film en natuur’.

De ons omringende natuur speelt bewust of onbewust een belangrijke rol in ons leven. Dat geldt ook voor filmmakers. De natuur kan een setting zijn, een karakter in het verhaal vormen of op symbolische wijze een extra laag toevoegen aan de film. Van een romantische, lieflijke benadering tot een ruige, mensonvriendelijke wildernis. Ook in film is de natuur vriend en vijand van de mens.

Constant Hoogenbosch neemt je mee op een wandeling door de filmnatuur met natuurlijk prachtige voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan films als The Revenant met Leonardo DiCaprio, Walkabout van Nicolas Roeg waarin de Australische outback een genadeloze rol speelt, maar ook de toekomst idylle van The Time Machine waarin de natuur wordt voorgesteld als een Hof van Eden, de balans tussen paradijs en wildernis in Into the Wild en de wijze waarop Lars von Trier de natuur als bron van het kwaad ziet in Antichrist.

ONLINE FILMCURSUS OVERZICHT
Dinsdag 19 mei – Online Filmcursus #1 – Eet smakelijk – de rol van eten en drinken in de wereld van film
Dinsdag 26 mei – Online Filmcursus #2 – Film en natuur
Dinsdag 2 juni   – Online Filmcursus #3 – Roadmovies en de auto in de film
Dinsdag 9 juni   – Online Filmcursus #4 – Film en de kunst van grimeren, maskers en make-up

ONLINE FILMCURSUS-REEKS
Een halfuur voordat de les begint, zul je een Skype-link in je mailbox ontvangen. Via deze link zul je in een chat komen met Constant en kan de cursus beginnen! Kaarten per cursusles kosten € 8,50. Als LUX Vriend betaal je € 6,50.

LUX BIJ JE THUIS
Dit programma is onderdeel van de online reeks ‘LUX bij je thuis’. We trakteren je komende tijd via onze online kanalen op diverse programma’s, zoals een verdiepend gesprek voor of na een (Picl-)film en een live filmquiz. Houd deze pagina, onze nieuwsbrief en social media-kanalen FacebookInstagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden