sluit

Online Filmcursus #4 – Film en grimeren

Film
Cursus
LUX bij je thuis

Iedere week staat een ander thema centraal in onze vierdelige online filmcursus met onze filmdocent Constant Hoogenbosch. Het thema van de vierde en laatste filmcursus uit deze reeks is ‘Film en de kunst van grimeren, maskers en make-up’.

Ze zijn al werkzaam sinds de begindagen van de film, maar blijven vaak onderbelicht: de kunstenaars die verantwoordelijk zijn voor de meest uitzinnige maskers, wezens en creaturen in de filmwereld. Filmdocent Constant Hoogenbosch stelt u voor aan onder anderen Jack Pierce, Dick Smith, Rick Baker en Rob Bottin. Hoe doen ze dat nou, hoe maken ze dat en wat moeten acteurs allemaal ondergaan? Een trip door de filmhistorie waar Hoogenbosch het verhaal vertelt achter de mooiste, meest memorabele kunststukjes, waaronder het iconische masker voor het monster van Frankenstein, de ‘oude’ Marlon Brando in The Godfather, de apen in Planet of the Apes, de transformatie van de American Werewolf in Londen, de Tin Man uit Wizard of Oz en nog veel meer.

ONLINE FILMCURSUS OVERZICHT
Dinsdag 19 mei – Online Filmcursus #1 – Eet smakelijk – de rol van eten en drinken in de wereld van film
Dinsdag 26 mei – Online Filmcursus #2 – Film en natuur
Dinsdag 2 juni   – Online Filmcursus #3 – Roadmovies en de auto in de film
Dinsdag 9 juni   – Online Filmcursus #4 – Film en de kunst van grimeren, maskers en make-up

ONLINE FILMCURSUS-REEKS
Een halfuur voordat de les begint, zul je een Skype-link in je mailbox ontvangen. Via deze link zul je in een chat komen met Constant en kan de cursus beginnen! Kaarten per cursusles kosten € 8,50. Als LUX Vriend betaal je € 6,50.

LUX BIJ JE THUIS
Dit programma is onderdeel van de online reeks ‘LUX bij je thuis’. We trakteren je komende tijd via onze online kanalen op diverse programma’s, zoals een verdiepend gesprek voor of na een (Picl-)film en een live filmquiz. Houd deze pagina, onze nieuwsbrief en social media-kanalen FacebookInstagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden