sluit

Buitenbios – Liquid Summer: The Great Gatsby

Film
Buitenbios
LUX viert de zomer

Vier het einde van de zomer op ons terras, waar je eind augustus vijf dagen lang GRATIS kunt genieten van heerlijke films! Ja, je leest het goed; van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 augustus organiseren we een Buitenbios op het terras, helemaal gratis! En het wordt nog mooier; de films die we draaien hebben allemaal een thema gemeen; drank! Uiteraard is het betreffende drankje ook op het terras te bestellen, zodat je in stijl kunt genieten van:

DI 21 AUG: The Angel’s Share
WO 22 AUG: Cocktail
DO 23 AUG: Retour en Bourgogne
VR 24 AUG: Absolutely Fabulous: The Movie
ZA 25 AUG: The Great Gatsby

ZA 25 AUG: THE GREAT GATSBY
Voorjaar 1922, New York. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien.Schrijver Nick Carraway jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby, zijn nichtje Daisy en haar man Tom Buchanan. Nick wordt in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en is getuige van obsessie, waanzin en tragedie. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.

Boekverfilming The Great Gatsby werd na de première geprezen dankzij de bombastische visuele en ambitieuze sfeer. In de weken voor de release werden in winkels al meer kopieën van het boek verkocht dan tijdens het leven van F. Scott Fitzgerald. De film bracht in de Verenigde Staten in zijn openingsweekend onder verwachting $51,1 miljoen dollar op, en wist hiermee Iron Man 3 niet van de troon te stoten. De kleindochter van Fitzgerald sprak vol lof over de verfilming en zei dat “het onmogelijk is zijn woorden in filmtaal om te zetten, maar ik geloof dat het je is gelukt.”

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden