sluit

Oppenheimer

Film

De wereld redden met het risico om deze ook te verwoesten. In het visuele spektakel Oppenheimer, de nieuwste film van Christopher Nolan (Inception, Interstellar) duiken we in het verhaal van J. Robert Oppenheimer. Een epische thriller over de raadselachtige man achter de creatie van de atoombom.

Wetenschapper J. Robert Oppenheimer (gespeeld door Cillian Murphy) leidt het zeer geheime Manhattanproject, de ontwikkeling van de eerste atoombom. De film laat niet alleen de ontwikkeling zien van de atoombom en hoe de VS het in wilt zetten om een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. De angst voor de atoombom staat centraal.

 ‘They won’t fear it, until they understand it. And they won’t understand it, until they’ve used it. Theory will take you only so far.’

Sterrencast Oppenheimer

In deze nieuwste en twaalfde film van Christoper Nolan zien we Cillian Murphy als hoofdrolspeler J. Robert Oppenheimer, Emily Blunt vervult de rol van zijn vrouw. Daarnaast zien we Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh en Michael Angarano terug in de film.

Interview met Christopher Nolan

Het NRC ging in gesprek met Christopher Nolan over zijn nieuwste film en wat zijn motivatie was om de film te maken. „Mijn zoon zei: ‘Ik ken niemand die zich druk maakt over kernwapens.’ Nou, dat is de reden dat ik deze film maak.” Meer weten? Lees hier het volledige artikel.

 • Historische biopic is spannend en Cillian Murphy subliem
  Filmvandaag
 • Oppenheimer’ gebruikt op weg naar zijn nachtmerrieachtige climax de kracht van de herhaling
  de Volkskrant
 • 'Oppenheimer' bereikt een ongekende psychologische diepgang
  NRC
  AD
  De Telegraaf

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?