sluit

Orpheline

Film
Picl

Het leven van Renée, een jonge schooldirectrice, wordt abrupt verstoord als een oude kennis op haar werk verschijnt en een grote som geld eist. Kort daarna wordt ze tot grote ontzetting van haar vriend gearresteerd.

Renée blijkt een verborgen verleden te hebben en een valse naam te dragen. We zien hoe Renée begon als de jonge Sandra die naar Parijs vertrok. Hoe Sandra begon als de adolescente Karine die zich telkens ergens in stort, want alles was beter dan het trieste thuisfront. En hoe Karine begon als het jonge meisje Kiki, die een tragisch ongeluk meemaakte tijdens verstoppertje. Tenslotte het volwassen leven van Renée, die wilde schuilen voor haar verleden. Langzaamaan wordt duidelijk hoe ze in deze situatie is beland en waarom ze telkens is gedwongen een nieuwe identiteit aan te nemen.

Regisseur Arnaud des Pallières (Michael Kolhaas) maakte Orpheline vanuit de gedachte dat elk leven in feite is opgebouwd uit meerdere levens, elke persoonlijkheid uit meerdere persoonlijkheden. Zij worden vertolkt door actrices die uiterlijk niet sprekend op elkaar lijken waarmee hij juist de verschillen wilde benadrukken. Renée in de verschillende levensfasen wordt vertolkt door Adèle Haenel (La Fille Inconnue), Gemma Arterton (Gemma Bovery), Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle) en Sergi López (Pan’s Labyrinth).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden