sluit

Online filmcollege – Oscars: jaar in, jaar uit

Film
Cursus
Filmspecials
LUX bij je thuis

De Oscars komen er weer aan! In de nacht van zondag 25 op maandag 26 april vindt de 93e Oscaruitreiking plaats, en worden de belangrijkste filmprijzen van de VS uitgereikt. Ben jij al op de hoogte van o.a. de geschiedenis en mijlpalen van de Oscars? In dit online filmcollege vertelt filmdocent Constant Hoogenbosch je alles wat je moet weten over de prestigieuze uitreikingen.

In filmland is niet veel zeker, maar wel dat er ieder jaar een Oscaruitreiking is. En ieder jaar zijn er weer de rellen, smeuïge roddels en is het maar weer de vraag wat de speeches in petto hebben. Met inmiddels vele decennia aan geschiedenis kan Oscar terugzien op een vruchtbaar leven. In deze online lezing bekijkt filmdocent Constant Hoogenbosch de geschiedenis, de mijlpalen, opzienbarende gebeurtenissen, grappige en of pijnlijke momenten, maar ook de positie van Afro-Amerikanen en vrouwen die de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen.

Door de verlengde lockdown wordt deze cursus online gegeven. Op de dag van aanvang ontvang je een mailtje met de link om de cursus via Zoom bij te wonen (check ook je spambox!). Kaarten kosten €12,50. Als LUX Vriend en student betaal je voor een losse kaart €9,50. Kaarten kopen is mogelijk tot een kwartier voor aanvang.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?