sluit

Out Stealing Horses

Film

Out Stealing Horses vertelt het verhaal van een rouwende weduwnaar die naar het platteland verhuist, waar een toevallige ontmoeting herinneringen uit zijn verleden oproept. Out Stealing Horses is nu bij ons te zien.

Na de dood van zijn vrouw trekt Trond Sander (Stellan Skarsgård) zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als een buurman een oude kennis van hem blijkt te zijn, komen bij Trond ineens allerlei jeugdherinneringen naar boven. Herinneringen aan mooie, maar soms ook hele moeilijke tijden van de zomer in 1948. Dat was de zomer waarin Trond 15 werd en de zomer waarin zijn vader hem voorbereidde om de last van zijn aanstaande verraad en verdwijning te dragen. En ook de zomer waarin Trond gevoelens kreeg voor een vrouw; dezelfde vrouw waarmee Tronds vader zijn leven mee door wilde brengen.

Regisseur Hans Petter Moland neemt je mee door de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden. Deze verfilming van de prijswinnende roman Paarden Stelen van Per Petterson is een aangrijpend verhaal over hoe je nooit aan je verleden kan ontsnappen. De film werd genomineerd voor de Gouden Beer op het 69e Internationale Filmfestival van Berlijn, met succes; hij won de Silver Bear for Outstanding Artistic Contribution.

  • Prachtige natuurbeelden en melancholieke sfeer.
    VPRO Cinema
  • toont vol overtuiging hoe grote levensgebeurtenissen je onverhoeds kunnen overkomen.
    De Volkskrant
  • Uiterst zintuigelijke film.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden