sluit

Paradise Drifters

Film

Nederlandse filmmaker Mees Peijnenburg neemt ons mee op een road-trip met Chloe, Lorenzo en Yousef die er één groot kat-en muisspel van maken. Paradise Drifters is een gefragmenteerd portret van drie dak- of thuisloze jongvolwassenen.

In de hoop op een ander leven laten Chloe (Tamar van Waning), Lorenzo (Jonas Smulders) en Yousef (Bilal El Mehdi Wahib) hun uitzichtloze situatie achter zich en vertrekken samen richting het zuiden van Europa. In randgebieden van de samenleving vechten ze zich een weg naar liefde en genegenheid. Ze wantrouwen en gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken: de reis is een kat- en muisspel tussen de drie. Vertrokken vanuit verschillende achtergronden, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht opzoek naar verbinding en geborgenheid.

Paradise Drifters is het speelfilmdebuut van de jonge Nederlandse filmmaker Mees Peijnenburg. Hij begon zijn filmcarrière met zijn korte film Even Cowboys Get to Cry (2013). Sindsdien is hij twee keer genomineerd geweest voor een Kristallen Beer tijdens het Berlinale en heeft hij een Gouden Kalf gewonnen met zijn film We Will Never Be Royals (2015).

KORTE FILM
Voorafgaand aan de film zal de korte film Un creux dans mon coeur van regisseur Mees Peijnenburg te zien zijn. Deze korte film zal alleen tijdens de avondvertoningen te zien zijn. LET OP: Deze voorfilm is Engels ondertiteld.

  • Al vanaf de eerste minuten aangrijpend
    VPRO Cinema
  • Gedenkwaardig en gevoelig
    de Volkskrant
  • Unieke mix tussen dromerig en rauw
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?