sluit

Parasite – Black & White Edition

Film

Vlijmscherpe en zwart-komische thriller van Bong Joon-ho, bekroond met een Gouden Palm in Cannes en tevens Oscarwinnaar in de categorie Beste Film, Beste Regie, Beste Buitenlandse Film en Beste Scenario. Door het grote succes van de film is er een speciale zwart-wit versie gemaakt. Beleef het verhaal van de familie Kim nu bij ons in een geheel nieuwe sfeer met de black & white edition.

De familie Kim leeft in een krappe kelderwoning zonder werkende Wi-Fi. Ki-taek en zijn vrouw hebben geen baan en het gezin zit in geldnood. Als de zoon des huizes bijles gaat geven aan de dochter van de rijke familie Park, ziet het gezin mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren, waarbij ze geen moeite hebben met een leugentje om bestwil.  Op slinkse wijze komt uiteindelijk het hele gezin te werken in de chique villa van de naïeve, rijke Park’s. Een onverwacht vooral gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles zetten om hun bedrog niet uit te laten komen.

Na de internationale en gedeeltelijk Engelstalige producties Snowpiercer (2013) en Okja (2017) besloot regisseur Bong Joon-ho om opnieuw een Zuid-Koreaanse film op te nemen, zonder Amerikaanse of Europese acteurs. Zijn vorige volledig Zuid-Koreaanse productie, getiteld Mother, dateerde van 2009. In april 2017 kondigde Bong het project aan en raakte bekend dat Song Kang-ho de hoofdrol zou vertolken. Song had eerder al met Bong samengewerkt aan de films Memories of Murder (2003), The Host (2006) en Snowpiercer. Met Parasite sleepte Joon-ho een totaal van maar liefst 50 prijzen en nominaties in de wacht.

LIEVER GEEN ZWART-WIT?
Zie je de film toch liever in kleur, klik dan hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden