sluit

Parasite

Film
Picl

Vlijmscherpe en zwart-komische thriller van Bong Joon-ho, bekroond met een Oscar voor Beste Film, Beste Internationale Film, Regie én Scenario (origineel). De film gaat over een arm, Koreaans gezin dat gefascineerd raakt door de rijke familie Park en probeert van hun kapitaal te profiteren.

De familie Kim leeft in een krappe kelderwoning zonder werkende Wi-Fi. Ki-taek en zijn vrouw hebben geen baan en het gezin zit in geldnood. Als de zoon des huizes bijles gaat geven aan de dochter van de rijke familie Park, ziet het gezin mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren, waarbij ze geen moeite hebben met een leugentje om bestwil.  Op slinkse wijze komt uiteindelijk het hele gezin te werken in de chique villa van de naïeve, rijke Park’s. Een onverwacht vooral gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles zetten om hun bedrog niet uit te laten komen.

Na de internationale en gedeeltelijk Engelstalige producties Snowpiercer (2013) en Okja (2017) besloot regisseur Bong Joon-ho om opnieuw een Zuid-Koreaanse film op te nemen, zonder Amerikaanse of Europese acteurs. Zijn vorige volledig Zuid-Koreaanse productie, getiteld Mother, dateerde van 2009. In april 2017 kondigde Bong het project aan en raakte bekend dat Song Kang-ho de hoofdrol zou vertolken. Song had eerder al met Bong samengewerkt aan de films Memories of Murder (2003), The Host (2006) en Snowpiercer. Met Parasite sleepte Joon-ho een totaal van maar liefst 50 prijzen en nominaties in de wacht.

SPECIALE ZWART-WIT VERSIE
Vanwege het groet succes van de film is er een speciale black & white edition van de film gemaakt. Beleef het verhaal van de familie Kim nu op een unieke manier! Benieuwd? Klik dan hier.

 • Oscarwaardig
  De Telegraaf
 • Een onvoorspelbare mix van sociale satire, klucht en thriller zoals alleen Bong Joon Ho ze maakt.
  NRC Handelsblad
 • Buitengewoon origineel. De beste film van het jaar.
  TV Krant
 • Gedurfd, grappig, spannend én uniek. Parasite wint terecht alle prijzen en moet gezien worden
  Preview

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden