sluit

Paris Can Wait

Film

De Amerikaanse Anne maakt met een Franse collega van haar echtgenoot een onverwachte roadtrip van Zuid-Frankrijk naar Parijs.

Anne is net vijftig jaar geworden en is samen met haar echtgenoot, de werkverslaafde filmproducent Michael, in het zomerse Cannes. Ze is van plan om in haar eentje naar Parijs te reizen met de trein. De Franse Jacques, een collega van echtgenoot Michael, stelt voor om haar met de auto naar bestemming te brengen aangezien hij ook naar Parijs moet reizen. Wat een zeven uur durende autotrip hoorde te zijn blijkt een indrukwekkende roadtrip te worden. Anne maakt kennis met de Franse cultuur en keuken, het prachtige landschap en geniet van het gezelschap van de charmante Jacques. Ze beseft dat ze helemaal niet zo’n haast heeft om in Parijs te komen.

Paris Can Wait is het speelfilmdebuut van de 81-jarige Eleanor Coppola. Ze raakte geïnspireerd door een reis die ze met haar echtgenoot Francis Ford Coppola (The Godfather) maakte. Ze werd toen ook naar Parijs gebracht door een collega van haar man. In deze verfilming van haar reis speelt de Oscar-genomineerde actrice Diane Lane (Unfaitful) de hoofdrol. Eleanor is niet onbekend op het gebied van film. In 1992 won ze een Emmy voor de documentaire Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse. Bovendien is ze moeder van twee geprezen filmmakers: Sofia Coppola en Roman Coppola.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden