sluit

Mary Magdalene

Film

Mary Magdalene is het originele verhaal over één van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel.

De jonge vrouw Maria Magdalena probeert een nieuwe betekenis te geven aan haar leven. Onderdrukt door de heersende elite in een door mannen overheerste samenleving en haar conservatieve familie besluit Maria zichzelf aan te sluiten bij een groep mensen, onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth. Als één van de bekendste volgelingen van de geestelijk leider is ze getuige van zijn kruisiging en wederopstanding.

Een biografie van het originele verhaal van Maria Magdalena afkomstig uit de Bijbel. Vandaag de dag kent men haar als een prostituee die op het rechte pad probeerde te komen door Jezus te volgen. Die versie ontstond echter pas jaren nadat de originele gospels werden geschreven. Regisseur Garth Davis (Lion) probeert met deze film haar originele verhaal weer recht te zetten. Hoofdpersonen Joaquin Phoenix en Rooney Mara speelden al eerder een getrouwd stel in de film Her. De soundtrack van Mary Magdalene is de laatste compositie van componist Jóhann Jóhannsson.

  • Voorzichtig feministische ondertoon
    De Volkskrant
  • Het ideale Jezus-verhaal voor het #MeToo-tijdperk
    VPRO Cinema
  • Mary Magdalene zet het een en ander recht aan de slechte reputatie die de bijbelse figuur eeuwenlang heeft gehad: Maria Magdalena was de enige volgeling van Jezus die hem echt begreep
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden