sluit

Pavarotti

Film

Pavarotti is een documentaire die een blik biedt in het bijzondere leven van opera superster Luciano Pavarotti. Hij was een van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie. Vanaf donderdag 3 oktober te zien.

Opera superster Luciano Pavarotti (1935-2007) had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot een wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en natuurlijk muziek uit zijn prachtige concerten, brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Inferno) een ode aan één van de grootste artiesten aller tijden. De film geeft een bijzondere blik op zijn leven achter de schermen; wie Pavarotti was en waarom hij zo geliefd was door velen.

Regisseur Ron Howard werd in eerste instantie bekend als (kind)acteur, maar werd daarna regisseur – met groot succes. Ron Howard heeft meerdere prijzen en nominaties gewonnen, waaronder een Oscar voor A Beautiful Mind in 2002. Hij heeft de ambitie om échte verhalen te vertellen, die zich focussen op menselijkheid en emotie. Dat kan hij dan ook goed kwijt in de vorm van documentaires. Voor Pavarotti regisseerde hij ook de documentaires The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years (2016) en Made in America (2013), over hip-hop artiest Jay-Z.

  • Een warm, maar conventioneel portret
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden